Home / Over PLUS / PLUS Retail

PLUS Retail

imagePLUS is het coöperatieve huis voor zelfstandig supermarktondernemers in Nederland, met een duurzame bedrijfsvoering als gezamenlijk doel. Het is de supermarktformule waarmee PLUS Holding B.V. zich in de markt manifesteert.
PLUS is lid van Superunie. Deze inkooporganisatie vertegenwoordigt circa 30 procent van de markt. De distributie naar de PLUS supermarkten vindt plaats vanuit drie regionale distributiecentra (fastmovers kruidenierswaren) en drie landelijke distributiecentra (vers, diepvries en slowmovers kruidenierswaren). De PLUS Holding B.V. heeft ook een 45 procentsbelang in Spar Holding B.V.
De ondernemerscoöperatie ‘De Sperwer U.A.’ bestaat uit een groep van 218 zelfstandige ondernemers met in totaal 255 supermarkten die onder de PLUS formule opereren. In 2014 realiseerden de PLUS ondernemers een consumentenomzet van 2,1 miljard euro en een marktaandeel van 5,9 procent.

Kijk ook

Plus afgelopen jaar flink gegroeid in verkopen.

Plus is afgelopen jaar flink gegroeid in verkopen. De omzet van Plus steeg met 8,8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!