Home / Fairtrade Parkstad / Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

mvo-award-230x162Om de merkwaarde verantwoord binnen PLUS te verankeren is begin 2011 het Greenteam opgericht. Het Greenteam – bestaande uit managers en medewerkers van verschillende disciplines – bepaalt mede de koers voor het MVO-beleid en zorgt voor een goede uitvoering daarvan. Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat PLUS door onderzoeksbureau GfK is uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt van 2015.

Het MVO-beleid van PLUS is opgedeeld in vier pijlers die hieronder worden toegelicht.

PLUS streeft naar een verantwoorde herkomst van producten

Onze ambitie is dat de producten die in onze schappen liggen zo verantwoord mogelijk zijn geproduceerd. Dat betekent dat de producenten een fatsoenlijk bestaan op kunnen bouwen en dat de teelt en verwerking van grondstoffen zo veel mogelijk met respect voor het milieu plaatsvindt. Dit geldt voor al onze producten en in het bijzonder voor bananen, ananas, koffie, thee, chocolade, eieren, vlees, vis en zuivel. PLUS streeft ernaar om de consumptie van deze producten zo min mogelijk ten koste te laten gaan van het milieu en het welzijn van dieren. Hier worden continu stappen in gezet en dat blijven we de komende jaren doen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om hier transparant en helder over te communiceren.

PLUS heeft aandacht voor mens en maatschappij

De PLUS supermarkten zijn gericht op het leveren van goede en verantwoorde producten en het verlenen van optimale service. Daarnaast willen we in de buurten van onze winkels een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Met activiteiten die het mogelijk maken om kinderen gezond op te laten groeien, of die bijdragen aan een veilig woon-, leef- en werkklimaat. Ook vinden wij het belangrijk om een goede werkgever te zijn voor onze mensen. Alleen met hun inzet en enthousiasme is het mogelijk om de beste servicesupermarkt van Nederland te worden. Daarom hebben we een goed opleidingsplan, bieden we voldoende doorgroeimogelijkheden en besteden we veel aandacht aan talentontwikkeling.

PLUS zorgt voor de gezondheid en vitaliteit van medewerkers en klanten

Eten en drinken hebben een grote invloed op de gezondheid en vitaliteit van mensen. Ons doel is om medewerkers en klanten te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Dat doen wij door zo duidelijk mogelijk over de gezondheidseigenschappen van onze producten te communiceren en door voldoende aanbod van gezondere alternatieven in alle productgroepen. Onze medewerkers stimuleren wij om te sporten en daarnaast bieden wij gezonde tussendoortjes aan tijdens de lunchpauze. Veel PLUS ondernemers steunen lokale initiatieven die gericht zijn op de gezondheid van klanten en vitaliteit van de gemeenschap.

PLUS neemt verantwoordelijkheid voor een beter milieu

PLUS streeft ernaar de impact van haar bedrijfsvoering op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Al jaren op rij weet PLUS de logistieke keten efficiënter en daarmee milieuvriendelijker te maken. Als gevolg hiervan mag PLUS de Lean & Green Star voeren. In 2013 heeft PLUS de overstap gemaakt naar 100 procent windenergie voor haar distributiecentra en supermarkten. Lokaal worden er stappen gemaakt met de inzet van elektrische bezorgauto’s, voorzien van koeling op zonne-energie. Daarnaast wordt er in steeds meer winkels ledverlichting aangebracht en hebben een aantal winkels zonnepanelen op het dak. Het verduurzamen van afvalmanagement is een belangrijk speerpunt voor PLUS. De gescheiden stromen afval groeien harder dan het restafval. PLUS moedigt haar klanten aan om dit ook te doen, door het beschikbaar stellen van steeds meer afvalinzamelpunten. Het verminderen van voedselverspilling is een ander belangrijk aandachtspunt voor alle winkels. Zo proberen we zo goed mogelijk de wens van de klant in te schatten en daar hun inkoop op aan te passen. Wat toch nog overblijft wordt vaak afgeprijsd. Ook loopt er een pilot met OverLekker soep waarin tomaten en uien verwerkt worden die niet meer te verkopen zijn, maar nog wel veilig en goed zijn te verwerken.

Kijk ook

Maak kans op kaarten voor Vrienden van Amstel Live!

Maak kans op twee van de laatste 500 kaarten voor Vrienden van Amstel Live! 2018. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!