Home / Wijnen van PLUS / Enkele handige wijntips voor u!

Enkele handige wijntips voor u!

* Drinken of wachten?

Vaak wordt gedacht dat wijn een stuk lekkerder wordt als je ‘m lekker lang laat liggen. Maar is dat ook zo?

Vaak wordt er gedacht dat wijnen lekkerder worden als ze lang worden weggelegd. De wijnen van PLUS komen altijd op dronk in de schappen. Dat geldt in ieder geval voor bijna alle witte wijnen en rosé wijnen. Wanneer u ze binnen een half jaar tot een jaar drinkt smaken deze wijnen op hun best. En dan bent u ook direct op tijd voor de nieuwe verse oogst. Ook de rode wijn kan direct gedronken worden. Maar deze gaat wat langer mee. Wie wat weglegt, kan er rustig zo’n jaar of twee van genieten. Dan wel graag liggend, koel en donker bewaren.

* Hoe lang blijft een geopende fles wijn goed?

De fles is niet helemaal leeg gegaan. Wat kunt u er aan doen om daarna toch nog van een goed glas wijn te genieten?

Zuurstof is van invloed op de ontwikkeling van wijn. Is de wijn ontkurkt dan ontwikkelt deze zich sneller. Vooral wanneer u een paar glaasjes heeft ingeschonken en de hoeveelheid ‘lucht’ in de fles snel toeneemt. Eenmaal open is het aan te bevelen om rode wijn uiterlijk binnen twee dagen te drinken. Als het een ouder jaargang betreft, is de volgende dag aan te bevelen. Witte wijn en rosé kunt u gewoonlijk een dag of drie, vier bewaren. De levensduur van een wijn met een dag of twee verlengen kan ook. Gebruik hier bijvoorbeeld een Vacuvin voor, deze trekt de fles wijn weer vacuüm. Of schenk het restant over in een half flesje, sluit deze goed af en zet het in de koelkast. Dat laatste is ook voor rode wijn aan te bevelen. Door de lage temperatuur en het ontbreken van licht gaat de ontwikkeling langzamer.

Kijk ook

PLUS, beste wijnsupermarkt van Nederland!

Voor wijn bent u bij PLUS op het juiste adres. PLUS is namelijk de Beste …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!