Home / Heerlijke recepten! / Kippenbouten in romige saus met zongedroogde tomaten!

Kippenbouten in romige saus met zongedroogde tomaten!

kipWij hebben een heerlijk recept voor u! Niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zo klaar!

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 8 kippenbouten (poten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl kippenbouillon
  • 125 gr creme fraiche
  • ± 12 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • halve theelepel thijm, halve theelepel oregano, halve theelepel basilicum
  • enkele blaadjes verse basilicum voor garnering

Bereiden.

  • Verwarm de oven op 200° C
  • Bak de kippenbouten in boter aan elke zijde 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de kippenbouten uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Voeg de geperste knoflook, kippenbouillon, creme fraiche, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en de thijm, oregano en basilicum toe in de pan en roer op zacht vuur in 3 tot 5 minuten de saus door totdat u een heerlijke romig saus heeft.
  • Verdeel de saus over de kippenbouten in de ovenschaal en zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven op 200° C.
  • Haal de schaal uit de oven en garneer met verse basilicum.

Smakelijk eten!

kip2

Kijk ook

image

Plus-wijn beste in test Consumentengids.

Plus Zuid-Afrika-wijn scoort met een 7,8 als beste in de wijntest van de Consumentengids van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *