Home / Fairtrade Parkstad / PLUS introduceert een nieuwe duurzame vissoort.

PLUS introduceert een nieuwe duurzame vissoort.

gijsPLUS introduceert een nieuwe duurzame-vissoort: GIJS-schol. De manier waarop Jan de Boer van Ekofish en zijn vissersmannen deze vis verwerken, is diervriendelijker dan ooit. De Noordzeeschol wordt verdoofd en daardoor pijnloos gedood. Nog geen enkel ander vissersbedrijf in Nederland gaat op deze manier te werk. Daarnaast is de vangst van GIJS-schol vriendelijker voor het milieu. De speciale netten die de vissers gebruiken, verminderen schade aan de zeebodem, minimaliseren bijvangst en besparen veel brandstof. De MSC gecertificeerde GIJS-schol is exclusief verkrijgbaar bij PLUS en past perfect in haar verantwoorde beleid.

De verse GIJS-scholfilet ligt al vanaf 29 juni 2015 in alle PLUS supermarkten voor 4,99 euro. Doordat het gaat om een seizoensgebonden product, is het mogelijk dat GIJS-schol niet altijd verkrijgbaar is.

PLUS introduceert een nieuwe duurzame-vissoort: GIJS-schol. De manier waarop Jan de Boer van Ekofish en zijn vissersmannen deze vis verwerken, is diervriendelijker dan ooit. De Noordzeeschol wordt verdoofd en daardoor pijnloos gedood. Nog geen enkel ander vissersbedrijf in Nederland gaat op deze manier te werk. Daarnaast is de vangst van GIJS-schol vriendelijker voor het milieu. De speciale netten die de vissers gebruiken, verminderen schade aan de zeebodem, minimaliseren bijvangst en besparen veel brandstof. De MSC gecertificeerde GIJS-schol is exclusief verkrijgbaar bij PLUS en past perfect in haar verantwoorde beleid. De verse GIJS-scholfilet ligt al vanaf 29 juni 2015 in alle…

User Rating: 4.05 ( 1 votes)

Kijk ook

Parkstad eerste Fairtrade regio van West-Europa?

Parkstad eerste Fairtrade regio van West-Europa? Bioscoop Royal in Heerlen werd op donderdag 15 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!