Home / Algemeen / PLUS Parkstad nieuws / Landgoed Overst Voerendaal in top 3 beste wijngaarden!

Landgoed Overst Voerendaal in top 3 beste wijngaarden!

overst voerendaalZondag vond de uitreiking plaats van de medailles die behaald zijn tijdens de Wijnkeuring van de lage lande 2016. De medailles werden uitgereikt tijdens het wijnfestijn ‘Chateau voor Buren’. In totaal hebben 55 wijngaarden deelgenomen, waarvan 9 Belgische.

De keuring wordt georganiseerd door het Wijn Instituut Nederland (WIN) en ondersteund door de Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON).

Alle deelnemende wijnen kunnen een oenologische analyse overleggen. Ze zijn geproefd en beoordeeld door twee panels van Nederlandse en Belgische wijnprofessionals (waaronder een oenoloog, een Master of Wine, Magister Vini, Register vinologen en proevers met WSET level 4), verspreid over twee dagen. Dit gebeurde volgens het internationaal gebruikelijke OIV systeem waarbij een wijn maximaal 100 punten kan behalen. (OIV = Organisation Internationale de la Vigne en du Vin)

De keuring is uitgevoerd onder leiding van juryvoorzitter Lars Daniëls MV. Wat betreft de gedetailleerde regels van de keuring en de medailletoekenning: wordt de OIV-puntentelling gebruikt, zoals bij het Concours Mondial de Bruxelles, en de toewijziging van medailles (het maximale percentage op alle inzendingen) zoals bij het concours Mundus Vini in Duitsland.

Landgoed Overst Voerendaal behaalde met 3 wijnen meer dan 240 punten wat resulteerde in een plek in de top 3 van beste wijngaarden van Nederland! De wijnen van Landgoed Overst zijn in alle PLUS supermarkten in Parkstad verkrijgbaar.

Bewaren

Bewaren

Kijk ook

amstellive

Maak kans op kaarten voor Vrienden van Amstel Live!

Maak kans op twee van de laatste 500 kaarten voor Vrienden van Amstel Live! 2018. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!