Home / Fairtrade Parkstad / Alle Plus supermarkten klimaatneutraal.

Alle Plus supermarkten klimaatneutraal.

klimaatneutraalAlle 262 PLUS supermarkten zijn voortaan klimaatneutraal. Daarmee is PLUS de eerste retailer in Nederland. PLUS zet zich al jaren in om de winkels energiezuiniger te maken en vergroend al sinds 2011 haar stroom 100%; de laatste drie jaar is daarbij bewust gekozen voor Europese windenergie. Daar komt nu ook compensatie van de CO2-uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkels bij, wat de supermarkt geheel klimaatneutraal maakt. Het servicekantoor en de distributiecentra volgen binnenkort.

Energie-efficiëntie verder omhoog
PLUS ondersteunt ondernemers om efficiënt om te gaan met energie en daar waar mogelijk ook zelf energie op te wekken. Verschillende PLUS ondernemers hebben zonnepanelen op het dak, zuinige koelingen en elektrische bestelauto’s, en gebruiken energiezuinige ledverlichting. De energie-efficiënte is in de afgelopen tien jaar met meer dan 20% verhoogd. Het doel is om dit in de komende jaren nog verder te verbeteren.

CO2-reductie voor zuinig koken in Ethiopië en India
PLUS compenseert de CO2-uitstoot met een mix van Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2-uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeert PLUS in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met het Fair Climate Fund, in lijn met de nieuwe Fairtrade standaard die onlangs gelanceerd is. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht en hebben zij een veel beter bestaan.

Bewaren

Bewaren

Kijk ook

amstellive

Maak kans op kaarten voor Vrienden van Amstel Live!

Maak kans op twee van de laatste 500 kaarten voor Vrienden van Amstel Live! 2018. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!