Home / Algemeen / PLUS Parkstad nieuws / Eet meer van wat de Noordzee geeft.

Eet meer van wat de Noordzee geeft.

1bijvangst

Sinds kort ligt er bijvangst in de schappen van PLUS. Ook minder bekende vissoorten verdienen namelijk een plekje in het schap én op ons bord. Wat bijvangst is en waarom het goed is om een minder bekende vis uit de Noordzee te eten, dat lees je hier. Ook hebben we een aantal verrassende maaltijdsuggesties met bijvangst voor jou op een rij gezet.

Wat is bijvangst?
Nederlandse kottervissers vissen voornamelijk op tong en schol. Maar op de Noordzeebodem zwemmen allerlei vissoorten door elkaar. Wat er naast tong en schol in het visnet terecht komt, noemt men bijvangst. Ze zijn minstens zo gezond en net zo makkelijk te bereiden als de bekendere vissoorten.

Waarom is bijvangst eten goed?
Wanneer wij onbekendere vissoorten zoals schar, wijting en schelvis meer eten, dan hoeft er minder hard op tong en schol te worden gevist en wordt het milieu gespaard. Hiermee is er een betere balans tussen wat er gevangen wordt en wat wij eten.

Nieuwsgierig geworden naar de smaak van bijvangst? Probeer eens één van deze drie bijvangst-recepten. Bijvangst is namelijk net zo lekker en verantwoord! Eet smakelijk!

Kijk ook

Fairtrade

Parkstad eerste Fairtrade regio van West-Europa?

Parkstad eerste Fairtrade regio van West-Europa? Bioscoop Royal in Heerlen werd op donderdag 15 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!